Home
IX. Országos NESTEA Strandvízilabda Bajnokság 1. selejtezőforduló Leányfalu PDF Nyomtatás E-mail
Hírek - Felnőtt
2008. július 07. hétfő, 00:00

Résztvevő csapatok: TIPO VSC, Dél-Afrika, Komplex PSE, Izzó, Leányfalu, Szolnoki légió

A csoportbeosztás:
A-csoport: TIPO VSC, Dél-Afrika, Leányfalu B-csoport: Komplex PSE, Izzó, Szolnoki légió

Lebonyolítás: mindkét csoport első két helyezett együttese játszik tovább, az A csoport első helyezettje a B csoport második helyezettjével játszik; míg a B csoport első helyezett csapata az A csoport másodikával küzd. A párharcok győztesei automatikusan kvalifikálják magukat az augusztus 2-i Nyíregyházán tartandó döntőre. A csoportokon belül körmérkőzések zajlottak.

A leányfalui torna nyitómérkőzésén a TIPO VSC és Dél-Afrika csobbant a medencébe. A közönség izgalmakat nem, egyoldalú küzdelmet annál inkább láthatott. Simán győzött a TIPO VSC.
TIPO VSC – Dél-Afrika 6:1, 6:1

A B-csoport első mérkőzését a Komplex PSE és az Izzó gárdája vívta. Itt sem beszélhettünk túl szoros mérkőzésről, az Izzó két szettben fektette vállra ellenfelét.
Komplex PSE – Izzó 1:6, 3:6

Az A-csoport második összecsapásán mutatkozott be a hazai csapat, a Leányfalu, amely az első mérkőzésén vereséget szenvedő Dél-Afrikával meccselt. A rendkívül fiatal átlagéletkorú dél-afrikaiak az első meccset követően gyorsan edzőt cseréltek, ami úgy tűnt, hogy bevált, lévén az első játszmát 6:1-re húzták be. A Leányfalu együttesét viszont az a Petőváry Zsolt erősítette, aki a strandvízilabda egyik főszervezője, no persze nem emiatt ontotta számolatlanul a szebbnél szebb gólokat. Vezetésével a Leányfalu pólócsapata valósággal szárnyalt a második és harmadik szettben, sőt a mindent eldöntő gólt is ő szerezte 5:5-nél a harmadik játszmában!
Leányfalu – Dél-Afrika 1:6, 6:3, 6:5

A másik csoportban pedig a Szolnoki légió vett sikeres rajtot az Izzó ellen. A szettek elején mindkétszer magához ragadta a vezetést az Izzó együttese, ám végül mégis a Szolnoki légió örülhetett, amely egy szoros meccsen gyűjtötte be a rendkívül fontos győzelmet.
Szolnoki légió – Izzó 6:5, 6:3

Az A-csoport utolsó mérkőzésén két győztes együttes találkozott, és mivel már mindketten továbbjutottak, így csak az volt a kérdés, hogy melyik gárda végez a csoport első, illetőleg a második helyén.
Leányfalu – TIPO VSC 3:6, 0:6

A B-csoportban ellenben az utolsó mérkőzés eredményének függvényében, akár körbeverés is kialakulhatott volna. Ehhez „csak” annyi kellett volna, hogy a Komplex PSE diadalmaskodjon a Szolnoki légió ellen. Ez azonban nem jött össze nekik, így a szolnokiak 100%-os teljesítménnyel jutottak tovább.
Komplex PSE – Szolnoki légió 1:6, 2:6


Az A-csoport végeredménye: 1. TIPO VSC 2. Leányfalu 3. Dél-Afrika
A B-csoport végeredménye: 1. Szolnoki légió 2. Izzó 3. Komplex PSE

Az A-csoport első helyezettje, a TIPO VSC az Izzó pólósaival küzdött meg a nyíregyházi döntőbe jutásért. A jó iramú mérkőzésen azonban szinte végig nagy fölényben játszott a TIPO VSC, így teljesen megérdemelten masírozott be az idei strandvízilabda augusztus eleji döntőjébe.
TIPO VSC – Izzó 6:1, 6:3

A másik ágon a B-csoport első helyén végzett Szolnoki légió az A-csoport másodikát, a helyi Leányfalut fogadta. Az első szett izgalmai után – melyet végig kiélezett küzdelemben 6:5-re nyert meg a Szolnoki légió – a Leányfalu csapata azonban elfáradt a második játszmában, és így kikapott. A Szolnoki légió is döntős Nyíregyházán!
Szolnoki légió – Leányfalu 6:5, 6:1


Farkas Péter

 

TIPO VSC: Gáti Tamás, Békési Ákos, Bátori Kristóf, Molnár Ákos, Mód Levente, Vogel Gábor, Jex Dénes, Jó Kovács András, Lovász Gyula
Szolnoki Légió: Hangay Róbert, Munkácsy Róbert, Pintér Róbert, Varga Zoltán, Bendzsák Balázs, Ádám Tamás, Hajdó Ákos, Ádám Zoltán, Balogh Zoltán
Share
Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés