Home
VIII. NESTEA Strandvízilabda Bajnokság, szuperdöntő - Eger PDF Nyomtatás E-mail
Hírek - Felnőtt
2007. augusztus 07. kedd, 01:00

A tavalyihoz hasonlóan idén is Egerben, ezúttal augusztus 11-én, az Egri Termál és Élményfürdőben kerül megrendezésre a 2007. évi felnőtt strandvízilabda bajnokság döntője.

A résztvevők a négy selejtező helyszín legjobbjai, illetve a ceglédi vigaszág első két helyezett csapata.

Ennek megfelelően a döntő mezőnye a következő: PVSK-Tási, Makett, Drink Team, HAVAIANAS, PVSK-Füszért, FHM Póló Team.

A program délelőtt 10 órakor kezdődik, és rögtön nem kis izgalom várható: a csoportbeosztás ugyanis a döntő helyszínén megtartandó sorsoláson fog kialakulni, mely szerint a hat csapat két háromcsapatos csoportban küzd meg egymással, majd a két csoport győztese fog játszani az első helyért.

A teljes vakszerencsét (vakszerencsétlenséget) elkerülendő a sorsolás annyiban irányított lesz, hogy az az "első körben" a ceglédi vigaszág résztvevői, a korábbi selejtezőcsoportok második helyezettjei nélkül zajlik, ők a kialakult két-két csoporttag mellé kerülnek sorsolásra. Ezzel elkerülhető lesz az, hogy a két ceglédi, selejtezőmásodik helyezett csapat egy csoportba kerüljön, pontosabban: így nem fordulhat elő az, hogy az egyik csoportban három csoportgyőztes küzdjön meg egymással.

És, hogy kik a főszereplők, kik lehetnek akik az első helyet megszerezhetik? Tartsunk egy kis névsorolvasást, esélylatolgatást!

PVSK-Tási: a pécsi sorozat győztese, a csapat nagy harcban volt a ceglédi vigaszágra kerülő, majd onnan a döntőbe jutott PVSK-Füszért együttesével.

A PVSK- Tási csapat eddig szerepelt tagjai: Kajdy Gábor (kapus), Lukács Dénes, Lukács Gergely, Hermann Krisztián, Domenico De Blasio, Dr Csaba Zsolt, Szél Gábor, Surányi László, Somogyi Balázs, Somogyi Dániel.

A csapat legeredményesebb tagjai a három pécsi mérkőzés alapján: Surányi László és De Blasio 11-11 góllal.

Makett: Nyíregyházán diadalmaskodtak 100%-os mutatóval, játszmaveszteség nélkül, 36-15-ös gólaránnyal.

A csapat eddig szerepelt tagjai: a Jászberényi Gábor távollétében beugró Ambrus Tamás (kapus), Decker Ádám, Balatoni Máté, Kéri Péter, Fábry József, Máthé Balázs, Szeles György, Szeles Balázs.

A csapat legeredményesebb tagjai a három nyíregyházi mérkőzés alapján: Szeles György és Máthé Balázs 9-9 góllal.

Drink Team: a július 21-i fehérvári torna első helyezett csapata, amely az FHM Póló Team-et utasította maga mögé. Mint utóbb kiderült, az FHM Póló Team a vigaszágon sikeresen harcolta ki a döntőbeli részvételét, így ha a sors úgy hozza létrejöhet egy visszavágó kettejük között.

A Drink Team csapatának eddig szerepelt tagjai: Csányi László (kapus), Csányi György, Ágner Zoltán, Varga Péter, Németh Attila, Petőváry Zsolt

HAVAIANAS: az egri torna legnagyobb esélyese. DOMINO játékosokkal a fedélzetükön, imponáló statisztikával, veretlenül, játszmaveszteség nélkül jutottak a döntőbe, egyértelműen ők a favoritok. Tavaly ugyanitt döntőt játszottak, ám a Pécs ellen az első megnyert játszmát követően mégis alulmaradtak.

A csapat eddig szerepelt tagjai: Györke Zsolt (kapus), Bárány Attila, Gergely István, Gombos Gábor, Paján Viktor, Varga II Zsolt

PVSK-Füszért: A ceglédi vigaszágon vívta ki a döntőbe jutást, itt fölényesen, játszmaveszteség nélkül hozták a kötelezőt, nagy reményekkel várhatják a szombati döntőt.

A csapat eddig szerepelt tagjai: Gárdonyi András (kapus), Pataki Gergely, Babay Árpád, Bóbis Máté, Czigány Károly, Heinrich Dávid, Kisstamás Zsolt

FHM Póló Team: szintén a ceglédi vigaszágon vívta ki a döntőbe jutást, soraikban a selejtezők kétszeres gólkirályával: Dávid Zoltán Székesfehérváron és Cegléden is begyűjtötte a gólkirályi címet, egymaga 30 találatot szerzett!

FHM Póló Team csapat eddig szerepelt tagjai: Juhász Zoltán és Szenes Gergő (kapus), Dávid Zoltán, Jókuti András Kovács Róbert, Hegedűs Gábor, Szabó Gergő, Csáki Szabolcs, Szilágyi Kristóf, Ludányi Kadosa, Hajós Péter, Pulai Gábor

A döntőre várhatón több csapat is módosulni fog. Ahogy azt Ambrus Tamás fogalmazta "mindenki próbálkozik, így a döntőre nagy meglepetések várhatóak".

Ami ismert, és jelenleg biztos, hogy az Universiade miatt több csapat kényszerül játékosai pótlására. Biztosan nem vesz részt a tornán Máthé Balázs és Decker Ádám (Makett), Hegedüs Gábor (FHM Polo TEAM).

Jól jön viszont a HAVAIANAS-nak, hogy a '92-es születésű játékosokból álló magyar válogatott a hétvégén a hagyományos obrenovaci tornán vesz részt, mert így ezúttal nem kerül megrendezésre utánpótlás strandvízilabda bajnokság. És hogy miért? Mert így csatlakozhat hozzájuk az ex-DOMINOs, jelenleg pécsi Bereczky Miklós, aki évek óta a strandvizilabda utánpótlásbajnokságok minden egyes mérkőzésének a játékvezetője....

A mérkőzéseket Petik András fogja vezetni, de esetleges elfoglaltsága esetén más játékvezető vesz részt a tornán.

Az időpont és a helyszín még egyszer: 2007. augusztus 11. 10h Eger, Egri Termál és Élményfürdő.

Az egri strand megközelítése: aki autóval jön a helyszínre, annak a 25-ös útról a Deák Ferenc utcába kell befordulnia és a Gárdonyi Géza Színháznál kell elfordulnia, majd – parkolást követően, amely persze a Termálfürdő közelében is található - a Klapka György utcán kell végiggyalogolnia az Eger-patakig, aminek a hídja után már látható a strand bejárata. A vonattal érkezőknek a vasútállomástól a Népkerten keresztüli pár perces sétával, míg a busszal érkezőknek a színháztól történő pár perces sétával érhető el a strand.

Szöllősi Bence, Farkas Péter

Share
Comments
Search
Only registered users can write comments!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés